Anno 2018

Bier van goede smaak!
Het begon allemaal met een experiment…

Zo’n 6000 jaar geleden experimenteerden Sumeriërs  door oud brood te laten fermenteren in water. Het leidde per toeval tot een eerste soort bier. Sindsdien zijn er wereldwijd veel variaties op het fermenteren van granen ontstaan. Van in de middeleeuwen waar zowat elk klooster en elke taverne zijn eigen bier brouwde tot midden in de twintigste eeuw waar vele kleine brouwerijen verdwenen en vervangen werden door industriële brouwerijen. De variatie verdween en bier werd eenheidsworst. Aan het eind van de twintigste eeuw steeg de vraag naar ambachtelijke producten, waaronder bier. Er werden veel kleine brouwerijen, ook wel microbrouwerijen genoemd, geopend die allen uniek smakend bier brouwden op kleine schaal.

Davy Accou, bierliefhebber, wist wel wat hij wou, toen hij eind 2017 aanklopte bij zijn vriend/hobbybrouwer Pieter Matton.

Pieter had zijn studies Zythologie met glans volbracht en was met zijn zelf opgerichte Brouwerij Hop al een tijdje aan het knutselen aan vernieuwende en fel gesmaakte biertjes.

Maar Davy had een heel speciaal bier in gedachten.

Zijn doel: een volmondig blond bier produceren, met een lichte bitterheid en een vleugje citrus, in combinatie met een gemiddelde afdronk, die zeker niet langer blijft hangen dan nodig!

En dus werd er geëxperimenteerd maar wel op basis van grondig opzoekingswerk!  Al van de derde poging was het prijs! Het “Experiment” had een lichte troebelheid, een alcoholpercentage van 7,5   en … smaakte echt heerlijk!

Tevreden en trots over het resultaat liet Davy, zijn recentste biertje proeven aan Luc De Smet, zaakvoerder bij Marco.  Luc was verrast en opgetogen en zag meteen potentieel in het Experiment.

Vanaf dan was “Marco’s Experiment” geboren!

Door de aanhoudende interesse werd besloten om er samen vol voor te gaan en van Marco’s Experiment een gevestigde waarde te maken in het Belgische bierlandschap!  De start van een succesverhaal!

Proeftuinstraat 28     B-9000 Gent